Pomponia Bridal

A tervező, Nagy Dominika

A világ legjobb, leghálásabb munkája az enyém. Mindig is vonzódtam a szép ruhákhoz, amiket készen nem lehet kapni, így első lépésként megtanultam varrni édesanyám ősrégi orosz gépén. Mikor ezt és még egy másik gépet is kinőttem, elvégeztem a Budapesti Divatiskolát, ahol a szakma legjobbjaitól tanulhattam technikai fogásokat, és a ruhák lelkének szeretetét. Ezután véletlenszerűen kaptam egy felkérést egy különleges, lágy "erdőtündér" menyasszonyi ruha tervezésére és kivitelezésére. Az első munkám során egy addig ismeretlen szenvedélyt kezdtem el érezni az esküvői ruhakészítés iránt, ami egyre csak erősödött, a ruha átadásakor pedig eldöntöttem, hogy ezt az érzést nem engedhetem el. Olyan nem fordulhat elő, hogy ne lássak még sok-sok örömtől ragyogó menyasszonyt a ruha készítése során és átadásakor. Ez egy olyan folyamat, amiben egyszerre adhatom át a szakmai meglátásaimat a lányoknak, miközben én végig tanulok Tőlük. A lányokhoz illő anyagok kiválasztása, a design megalkotása - a személyiségük, alkatuk és az esküvői menetrendjük alapján - minden menyasszonynál kihívást jelent, hiszen egyszerit és maradandót kell alkotnom annál az első konzultációnál.. Gondoltad volna, hogy a ruháimban legalább 4, átlagosan 6 anyag együttes játéka adja a végeredményt? És te csak rápillantasz a kész ruhára, és felsóhajtasz, hogy "Istenem, milyen szép, könnyed ruha!". És nekem pontosan ez a célom. Amikor először találkozunk, én már látlak a Nagy Napodon, elképzelem, ahogy a férjed sír amikor először megpillant A Ruhádban, és ahogy a szüleid évekig büszkén mutogatják az esküvői képeidet mindenkinek. A márkám a szerelmem, a lehető legtöbb törődést és időt szánom rá, hogy általa a menyasszonyaim életük legfontosabb napján a lehető legboldogabbak, és a leggyönyörűbbek legyenek. 

A Pomponia menyasszonyok

A menyasszony az első. A tökéletes ruha megalkotása egy hosszú, hónapokon átívelő folyamat. A legfontosabb az első konzultáción, hogy megismerjem a lányokat. Sokszor sokféle ötlettel jönnek hozzám, másoknak pedig egyáltalán nincs még elképzelése a tökéletes ruháról. Mindkettő eset teljesen normális, és tökéleteset tudunk alkotni a végére. Szeretem beszéltetni a lányokat, mivel minél többet meg szeretnék tudni róluk, például hogy mennyire romantikus, játékos, kifinomult a lelkük, mit csinálnak szabadidejükben, mi lesz a Nagy Nap forgatókönyve, mit szeretnének érezni a ruhában, és mit várnak el a viselésétől. Ezután nekilátunk az anyagok kiválasztásának, ami elképesztően izgalmas, mivel nem egyszer fordult elő, hogy az anyag választott menyasszonyt. Nekem volt egy gondolatom, hogy melyik anyagom állna jól a menyasszonyon, ő pedig azonnal kiszúrta azt a sok-sok méternyi csipke és selyem közül. A Pomponia Bridal műhelyében egyszerűen működik a sorsszerűség, beindul a lányok hatodik érzéke az anyagok és sziluettek terén, amihez addig talán nem értettek profi módon. A végeredmény pedig mindig valami olyan varázslat, amikor a lányok elérzékenyülnek, nevetnek, hosszú hosszú percekig nézik magukat a létező összes szögből a tükör előtt, és megjutalmaznak egy nagy öleléssel, amitől én a világ legboldogabb tervezője leszek.

Pomponia csipkék és selymek

A Pomponia Bridal élete alatt rájöttem, mi az a két fő tényező, ami miatt a lányok választása végül rám, és a márkámra esik. Az egyik, hogy ámulatba ejtő anyagokat szerzek be a világ bármely pontjáról, és ebből nem adok lejjebb. Imádom, amikor a konzultáción tapintják az anyagaimat a lányok, és felismerik az igazi minőség érzését. A másik ok pedig, hogy nekem tényleg a menyasszonyaim megismerése a célom már az első pillanattól. Kíváncsi ember vagyok, őszintén érdekel, kik ők, mit csinálnak, hogyan ismerkedtek meg a vőlegényükkel, milyen a kapcsolatuk szeretetnyelve, Úgy gondolom, hogy a menyasszonyaim érzékelik, hogy én igazán meg szeretném érteni őket, és átadni nekik azt, hogy a menyasszonyi ruha megalkotásának folyamatánál nincs jobb a világon. :) Folyamatosan nyomon követik, ahogy megszületik a ruhájuk, aktívan részt vehetnek az apróbb részleteket illető döntésekben, amíg végül a tökéletesnél is tökéletesebb ruhájuk nem lesz a kiválasztott anyagokból.  

"A legjobb pillanatok a munkám során, mikor a próbákon elérzékenyülnek, nevetve hangoskodnak, vagy ugrálva táncolnak a menyasszonyaim."