Mi inspirál?

2022.01.03

Az Instagramon kérdeztem, miről olvasnátok szívesen itt a blogon, az egyik kedves válaszadó azt kérdezte, mi inspirál? Kicsit félve vágok bele a témába, mert én szerintem egészen máshogy vagyok bedrótozva, mint a példakép márkáim tervezői. 

Ruhatervek szabásvonalakkal

Anyagkombináció, mint kiindulási alap

Szerintem az én inspirációm forrása azért egészen más, mint a többi márkáé, mert annyira pici még a vállalkozás, hogy egyelőre nincs konstans kollekcióm. Ebből kifolyólag nincs, nem volt soha 2 egyforma ruhám. Minden menyasszonynak egyedileg tervezek, így kijelenthetem, hogy engem a menyasszonyaim inspirálnak. Az ő helyszínük, koncepciójuk, víziójuk. Én ehhez hozzá tudom adni az elképzeléseimet, amit a praktikum és a gyönyörű légiesség mentén álmodok meg nekik, valamint ezek mögé fel tudom sorakoztatni az általunk használt anyagokat. Az anyagok a kiinduló pontjai a terveimnek, hiszen azért rendelek be kicsi készletet bizonyos selymekből, csipkékből, tüllökből, mert beléjük szeretek, beindítják a fantáziámat, ezáltal inspirálnak. Az anyagokon szereplő minták, ívek, színek számomra kiindulási alapok, ezekhez tervezem a szabásvonalakat, hozzájuk párosítom a kiegészítő anyagokat. 

Ha lenne egy kollekcióm..... 2022-ben szeretnék befektetni egy kb. 10 darabból álló kollekcióba, amit viszont valóban egy kifejezett témakör, életérzés fog meghatározni. Itt 2 irányba tudnék elindulni.

Az egyik téma számomra, ami mindig mély érzéseket mozgat meg bennem, a víz. A víz nyugalma, morajlása, az eső kopogása, a hideg érintése a bőrön. Mivel a gyerekkorom nyári szüneteit javarészt mamival Siófokon töltöttem, teljesen rá vagyok állva a Balatonra, minden alkalommal, amikor leérünk, sírhatnékom van, annyira boldog vagyok tőle.

A másik, ami mindig inspirál, a zene. Különböző zenékre komplett outfiteket viselő nőket, és az ő személyiségüket szoktam elképzelni, szóval könnyen megy a zenére tervezés is, már csak a megfelelő albumot kell kiválasztanom, jelenleg Adele 30 albuma érint meg a legjobban, nagyon intim és sebezhető érzésekkel, gondolatokkal van tele.