Hanna és az ő ruhája

2021.01.18

Az egyszerű ruha illúziója


Egyedi ruhát készíteni és készíttetni bármilyen fancyn is hangzik, nem egyszerű. Igen, egyik oldlalról sem. Menyasszonyként ott van az az óriási szabadság, hogy na jó, bármit megtehetek, nincsenek előre meghatározott fazonok, színek, anyagok, minták, stb. És akkor beüt a bőség zavara, mindent megtehetsz, de akkor hogyan válassz (jól)? Nem egyszer előfordult, hogy nem AZ első konzultáción, hanem A "második első" konzultáción alkottunk véglegeset. A végleges szót persze megint szabadon kell értelmezni, mert amíg a próbák tartanak, semmi nem fix, változtatunk apróságokat, például a derékvonalat tologatjuk az alaknak megfelelően, az anyagok bőségének esését ellenőrizzük, a csipkék kombinációjával, arányaival és elhelyezésével játszunk. Milliónyi döntés elé kényszerül az ügyfél, hiszen én mindig elmondom az őszinte véleményem, de a döntés mindig a lányok kezében van. Persze szeretem, ha úgy döntenek, ahogy én is döntöttem volna hihi. Nekem "egyszerű" a dolgom, "külső" szemlélőként az alakjukhoz tudok teljesen szakmai tanácsokat adni, valamint a lányokat megismerve a részletekben is sokszor úgy döntök, hogy szem előtt tartom, nekik mi lehet a legjobb.

Hanna is keresztülment ezeken a lépcsőkön, ahogy minden menyasszonyom. A víziója egyértelmű és konkrét volt már az első alkalommal is, de ahogyan belementünk a részletekbe, konkrétabb és konkrétabb megoldások kellettek mindkettőnk részéről. És ezekből a megoldásokból készült ez a csoda. Imádom minden részletét. Minden csipkét egyesével vágtam ki az eredeti anyagából, hogy a legtökéletesebb módon kerülhessenek végső, méltó helyükre. Természetesen kézzel. 

A ruha szoknyájának esését természetesen a selyem adja, az egyik legnemesebb, legkönnyebb anyagom. Kiváló választás egy ilyen ruha életérzésének megalkotásához. Ezen kívül persze egy testszínű bélés adja az alapot, amit körülbelül 10 árnyalat közül választottunk egy napfényes napon, hogy Hanna bőrtónusát és a többi anyag kombinációját kiemelje. Került a ruha felső részébe két réteg pöttyös tüll a játékosság miatt, egy réteg finom francia-chantilly csipke az előkelőség miatt, valamint 2 fajta rátét csipke; egy tejfehér- és egy nude-os levélkés. Hol tartunk? Ja igen, 6 különböző anyagnál. Bonyolult a ruha? Nem. Végtelenül légies és könnyed. Azt hiszem ezt hívják úgy, hogy művészet, csapatmunka, kiteljesedés. 

Köszönöm Hanna, hogy a Pomponia Bridalt választottad!