Flóra ruhája - body és szoknya

2021.09.02

A 2 ÉVIG VÁRT RUHA

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos az esküvő előtt időben bejelentkezni az első konzultációra. Flóra ruhájánál a 'tudjukmi' miatt ez két évre tolódott. Hát, nem ezt értem az időben alatt azért, de kivártuk. Flóra is és én is. Vártam vártam, mert az egyik kedvenc anyagomat választotta ki, amiből annyi volt, hogy neki és egy másik menyasszonyomnak jusson, és slussz.
Flóránál az első alkalomnál beállt a tipikus bőség zavara szindróma, amit segítettem neki kicsit kordában tartani. A második első konzultáción így már célirányosan nyúlhattam ehhez az arany mintás csipkéhez. Mivel a menyasszony személyisége egyszerre bevállalós, lágy, és mégis bohókás, ezért a ruha tervezésekor pontosan ezeket a hívószavakat tartottam szem előtt. A ruha háta finom,lágy, éppen hogy van ott valami. A hátához rögzítettük egy tüll szárnyacskát is, ami csodásan lengedezik a legkisebb fuvallatra is. A szoknya bohém, beletoltuk a csipke mennyiségét szinte 100%-osan, amit a szabás engedett. A bevállalósságot pedig maga a választott csipke adta. 
A ruha felső részére pedig egy 3 órás próbán rágombostűztük az applikálható csipkéket, azaz darabonként kivágtuk a folyóméterből, szétszabdaltuk mintáira, és adott sűrűségben, szögben ráhelyeztük a felsőrészre. Nem volt könnyű, Flóra is és én is kihagytunk egy etetést a gyermekeink életéből a felsőrész miatt, de úgy gondolom, bőven megérte. (Bocs,kisfiúk!)
Egy ilyen ruhára én is igent mondanék, pedig sokat terveztem és készítettünk már.

Flórának pedig tengersok boldogságot kívánok a házasságához, és a tündéri családjához is! Innen megy sok puszi Nektek!:)