Egy menyasszonyi ruhatervező esküvői ruhája - a kulisszák mögött

2021.10.28

Eljött az én Nagy napom is VÉGRE! A mi 2020.06.06-i fantasztikusan szimmetrikus eredeti dátumunkat is telibe kapta a tudjukmi (még leírni is utálom azt a szót), így 2021 augusztusában mondtuk ki azt a bizonyos Igent. Bemutatom Nektek, hogy hogyan éltem meg ezt az egész átszervezősdit, és a lényeg: miként alakult a ruha?

Az ihlet bárhol rám törhet c. kép
Az ihlet bárhol rám törhet c. kép

AZ ÖTLETTŐL AZ ESKÜVŐIG

Visszaugranék oda, hogy az esküvőnk eredetileg 2020 kora nyári napján történt volna. Minden álmom az volt, hogy hosszú csipke ujja és csipke garbós nyaka legyen a ruhámnak. Olyan Lily Collins-os, 'fullba toljuk a csipkét' ruhát szerettem volna, már a szükséges csipke anyag is meg volt hozzá, egy gyönyörű, szálaiban fényes francia chantilly. Igazi műgonddal hajtogattam össze és pakoltam el, néhány hetente pedig elővettem megnézni. Többször nem szerettem volna, nehogy hozzászokjak a szépségéhez. Spoiler alert! Nem szoktam hozzá. Márciusban nyilvánvalóvá vált, hogy az esküvőnknek lőttek, amit én meglepően jól viseltem, a nyári és őszi menyasszonyokkal ugyan is forró dróton voltam az ő tervezett dátumaik ide-oda tologatásának kapcsán. Nem is maradt energiám a saját halasztásomon keseregni, ráadásul már amúgy is nagyon nagyon terveztük a babát, szóval az volt a top-top prioritás. 

Oké, következő dolog. Fantasztikus szolgáltatóink voltak, senkit nem szerettünk volna elveszteni azért, mert át kell szervezni az esküvőt egy (másfél?) évvel későbbre, így körbe küldtünk nekik 4-5 lehetséges dátumot, ami szóba jöhetett a helyszínünknél, és láss csodát, volt 1 dátum, ami mindenkinek jó lett. Így esett az új dátumunk a nyár legmelegebb időszakába, augusztus közepére. Ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy muszáj elvetnem az eredeti elképzelésemet, egy hőgutát egy esküvői ruha se ér meg. 

Ott van még az a tény is, hogy hófehér anyagokkal nem dolgozom. Egyszerűen sokkal de sokkal egészségesebb minden lánynak, ha a törtfehértől indulunk szín tekintetében, ezt minden konzultáción hangoztatom is, így szerettem volna a ruhámmal ezt alátámasztani. Így esett a választásom egy barna selyem bélésre, barna francia chantilly csipkére, és egy mályva színű gyöngyözött rátét csipkére. Mindezek tetején pedig egy réteg fehér angol tüll, és máris kész a ruhám. Ruha? De milyen ruha? Na ez az, amin sokat nem gondolkodtam, amint a határidő naplós profi minőségű képen látszik, éppen úton voltam, mikor beugrott, hogy ezeknek a kombinációját hogyan tudnám kihasználni. A hátamon egy illúzió tüllre varrtunk a mályva csipkéből, rá fodrot tettünk, így lettek kis szárnyacskáim. A tüll fodrot a nyakam körül is végig hoztuk, így a garbót se kellett elengednem teljesen - és nem sültem be alatta, éljen!

Az elejénél a halter nyakat részesítettem előnyben, mert szeretem a vállaimat, a karomat, és a kulcscsontomat. Nem vagyok elég finom és nőies egy szép csónak nyakhoz, és nem voltam elég bevállalós egy szép "V" nyakkivágáshoz.

A ruhát egyébként elég későn kezdtük el a varrónőmmel, egyrészt mert más menyasszonyaink is voltak közben, másrészt tudtam magamról, mi fog jól állni, mit akarok módosítani a ruhapróbán,  így 3 extra rövid extra jó hangulatú próba alatt kész is lett. 

Jujj a próbák! Hát már annyi próbát tartottam, hogy azon csodálkozom, hogy még mindig lelkesedni tudok értük, és hogy már MINDENT láttam, MINDENT éreztem. De tényleg, én nevettem már, sírtam is a próbák alatt. Magam is meglepődtem magamon, hogy a saját menyasszonyi ruhapróbámon végig nevetgéltem kislányos zavaromban, magamban ujjongva, hogy ÚÚÚRISTEN, RUHAPRÓBÁN VESZEK RÉSZT MENYASSZONYKÉNT! Elképesztően vicces volt. 

A násznépünk eléggé szerette a ruhát, anyukám is (aki a legnagyobb kritikusom ruhák terén, ő tényleg nagyon jól látja,mi áll jól nekem). A férjem is egy kellemes "váó, aaaanyi"-val jutalmazott meg az első pillantáskor, nagyon cuki volt. A végeredményt viszont én imádtam a legjobban, azóta is a műhelyem éke ez a csoda.

Ez az én ruhám története. Egy csipet csodacsipke, egy csipet tudatosság, egy csipet légből kapott ihlet.