2023-as esküvői trendek

2023.01.06

Nem tudom, mikor történt az, hogy már 2023-at írunk, de eljött ez az év is. A szezon berobbanása előtt gondoltam, hogy kicsit más vizekre evezek, és összeszedek pár trendet, ötletet, ami a 2023-as esküvők meghatározó esküvői pillanatai közé tartozhatnak.

Ruhatervezőként minden social media felületem esküvői kontenttel van tele. Esküvőkre ébredek, esküvőket ebédelek, és esküvőket nézegetve alszom el. Ami nagyon feltűnő minden idei trend esetében, az az, hogy legyen szó akár ruháról, dekorációról, esküvői programokról, a kulcsszavai az esküvőknek az igazi boldogság, a felhőtlen szórakozás, és a gyermeki lazaság. 

Még egy kis side story-t engedjetek meg,mielőtt belekezdek a felsorolásba: sok betegség és "lent lét" után találkoztam egyik menyasszonyommal, eleve nagyon jókedvűen indultam neki a konzultációnak, mert végre egészségesek vagyunk, és végre tudok dolgozni normálisan, van motivációm, kedvem és ötleteim is. Ez a menyasszony pedig valami elképesztő rajongással beszélt azokról az ötleteiről, ami a gyermekkorából merítkezik. És valóban, mikor voltunk utoljára ilyen lökötten, felelősségmentesen boldogok? Amikor gyerekek voltunk, úgyhogy naná, hogy ide szeretnénk az érzésekben is visszanyúlni!

Most pedig nézzük, mi várható 2023-ban! Na jó, igazából azért írom ezt a szösszenetet, hátha az én menyasszonyaim valamit szeretnének hasznosítani ezekből, és a hivatalos fotókon ilyen környezetben, ezzel a hangulattal körülvéve láthatnám a ruháimat! 

1. Vidám színek

Az abszolút kedvenc trend! Azzal ellentétben, hogy nagyon elegánsnak, visszafogottan szexinek, és ünnepien csendesnek tartom a fehér és nude színvilágot, megvadulok, ha valaki azzal jön, hogy színeket szeretne. Szeretem az élet minden területén, a lakberendezésben, öltözködésben, de leginkább: esküvőkön! Fantasztikus ötlet a koszorúslányok ruhájának esetén is a mixelve összeillő színek, így biztos nem lesz cicaharc az egyetlen, végleges szín kiválasztása esetén.

2. Fenntarthatóság

Szinte minden menyasszonyi ruha konzultáción elhangzik. Fenntarthatóság, újrahasznosítás. A ruha szempontjából is szeretem ezt hallani, mert tudom, hogy a nagy szeretettel megálmodott és elkészített Pompi ruhámat nem csak egyszer veszi fel a menyasszony. A ruhán kívül pedig leginkább a dekor elemekben térhet vissza, tehát mellőzzük az egyszer használatos műanyagokat. A dobó konfetti legyen száraz levelekből,vagy termésekből, igyanak a vendégek személyre szóló kis bögrékből, ami lehet köszönő ajándék is egyben. Vagy adjunk minden vendégnek magvakat, amiből hasznos dolgok teremnek. Vagy öntsünk házilag szappant, ami mennyire jó ötlet már?!

Ha a ruhák miatt olvasod ezt a cikket, akkor  elmondom, én mit szoktam a lányokkal tervezni, hogy később is hordható legyen az esküvői ruha. Kétrészesben gondolkodunk, legyen szó akár body+szoknya/nadrág, vagy crop top+szoknya/nadrág  megoldásról. Nem díszítjük túl, így akár később a szoknya hosszát levágva és felhajtva egy színházba, vagy egy Dunaparti, Balatonparti randira is tökéletesen alkalmas egy szandálban. Fel/lecsatolható ujjakat teszünk a ruhába a kombinálhatóság jegyében.

3. 80-as évek, bébi!

Na ez a másik kis vágyálmom legalább 1 idei menyasszonyomnak. Zenében, filmekben, az önkifejezés megélésében a 80'-as évek etalon számomra. Irigylem a szüleimet, hogy ekkor voltak fiatalok. A disco életérzés visz mindent, akár dekorban jön vissza, akár az öltözékekben. Van egyfajta flegmasága ennek az ikonikus érának, és ezt a pimaszságot imádom!

4. Sliccelések, azaz visszafogottan szexinek lenni menő!

Na de tényleg. Én is mindig ezt mondom, akkor pedig igaz,nem? Egy jó lábbal és háttal nem tudsz mellélőni. Sajnos mindenki elégedetlen magán valamivel. Ha ezt olvasod, veheted ténynek. Az általam TÖKÉLETESNEK látott lányaim is mindig találnak magukon valamit, ami nem tetszik nekik, nem érzik magabiztosnak és lazának magukat, ha az a valami kikandikál az öltözékükből. Egy jó lábslicceléssel pedig tényleg mutathatsz is magadból,meg nem is. Őrült szexi! 

Néznél képeket? Ha valamelyik tetszik, akkor irány az info@pomponia.hu!


5. Egyszer használatos kamera

Ez itt a Jolly Joker. Van abban valami rejtélyes dolog, hogy a polaroidokkal ellentétben itt fogalmad nincs, milyen képet készítettél, majd csak akkor látod meg, ha a friss házaspár előhívatja. Az egyik legjobb barátnőmék esküvőjén megvadult mindenki a tombola játékon, amikor ezt a 2 darabot kisorsolták. Így 2 asztal is megnyerte a lehetőséget, hogy megörökítse azokat a pillanatokat a lagziban, amiket a fotós nem.......mer :D Komolyan mondom, fényképezőért 25+-os násznépet így megvadulni még nem láttam. Próbáljátok ki, lehet rendelni is Amazonról.